Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 29, 2019

Så var det dags för det traditionsenliga nyårsavsnittet sim IT-säkerhetspodden bjuder på.

I avsnittet går igenom årets stora säkerhetshändelser, våra reflektioner och några trendspaningar. Sedan hoppas vi på att slipp några blääh-ord under 2020 som flanerat tillräckligt mycket under 2019.


Dec 22, 2019

Tillit i den köttsliga världen kan ta år att bygga upp men i den digitaliserade världen gör vi blixtsnabba transaktioner med system och andra datorer utan att tänka på vem mottagaren är på andra sidan.  

I detta avsnitt djupdyker vi i begreppet Digital trust och tar upp några scenarion som är vanligt för...


Dec 15, 2019

Året är 1993 och på första sidan av Datormagazins upplaga nummer 12 var en bild på Jörgen Nissen, numera dekan vid Linköping Universitet eftersom han visste allt om dåtidens hackers.

Jörgen skrev en doktorsavhandling om dåtidens hackers, de som gjorde demos och musik, men en del av dem, så kallade...


Dec 8, 2019

OneCoin ökade dramatiskt från dess företaget startade 2014 med miljontals kunder över hela världen som lovades snabb avkastning med låg, eller nästan ingen risk baserad på den senaste tekniken inom blockchain.

I centrum stod Dr. Ruja Ignatova, den bulgariska 36 åringen som var som en rockstjärna på de stora...


Dec 3, 2019

En radioteater i detta SIG Security special? Kanske?

Ulf Berglund och Ina Nordqvist från U&I Security tar oss med på en resa till molnet med hjälp av fiktiva företagets CSAs.

Ulf representerar IT-chefen med kompisar på Microsoft som ska hjälpa CSA snabbt ut i molnet medan Ina, som gestaltar en CISO, har vissa...