Preview Mode Links will not work in preview mode

Jun 30, 2019

Vad är grejen med Huawei egentligen? Vilka äger världens största telekombolag och varför hindrar USA användandet av Huaweis produkter och varför kan inte de använda Googles Android så som t.ex. Samsung kan göra?

Och vad har allt det här med Meng Wanzhous gripande på flygplatsen i Vancouver under 2018...


Jun 23, 2019

Erik och Mattias träffas i svinottan och pratar om att stjäla en identitet i både köttvärlden och online och några enkla knep att skydda sig.

Det finns många benämningar på begreppet såsom identitetsstöld, ID-kapning eller identitetsintrång och olika källor beskriver det på olika vis. 

Men hur går en...


Jun 18, 2019

Med anledning av Sig Securitys frukostseminarium tillsammans med ISACA (https://www.sigsecurity.org/gdpr-och-informationssakerhet-isaca-tillsammans-med-sig-security-goteborg/) pratade vi med Michael på ISACA och Andreas och Isabell från Collector Bank.

Det blir ett intressant snack om GDPR ur en jurists perspektiv och...


Jun 16, 2019

Ondskan har inte mognat än konstaterade säkerhetslegendaren Marcus Murray för femton år sedan.

Idag har ondskan mognat och när vi snackar med Marcus målar upp en ganska mörk bild. Han beskriver vikten av detektion i samspel med kompetenta experter för att möta dagens attackerare.

Mycket har hänt sedan han...


Jun 9, 2019

Att rösta i Sverige. Det är papper, kuvert, listor som kryssas i och urnor och påsar och man räknar och räknar.

När kan man e-rösta över internet? Mattias och Erik går på djupet i den, kanske sista, samhällsfunktionen som fortfarande är helt manuell.