Preview Mode Links will not work in preview mode

Mar 29, 2020

I dagens avsnitt pratar vi med Björn Sjöholm från seadot som är en Cyber Security Entrepreneur med anledning av den FOKUS-kväll Björn höll för Sig Security.

VI går igenom de certifieringar som finns att ta inom IT-säkerhet. Vad krävs för att ta en sådan och vilka ska man välja beroende på sin nuvarande...


Mar 22, 2020

I Coronavirusets tid, rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla som kan, ska jobba hemifrån.

Men när nästan hela svenska befolkningen flyttade kontoret till hemadressen tog det inte lång tid innan t.ex. samarbetsverktyget Microsoft Teams led av belastningsproblem.

Vårt nya beteende i karantän har verkligen...


Mar 15, 2020

I vårt tredje specialavsnitt tillsammans med Debricked pratar vi givetvis vidare om Open source, men den här gången tillsammans med Linus Karlsson.

Vi diskuterar hur illa det gått genom åren när man inte haft koll på sin öppna källkod.

Lyssna gärna på de tidigare avsnitten vi gjort tillsammans med Debricked...


Mar 8, 2020

Svenska polisen har givetvis höga krav på sig att förstå säkerhet. Vi har mött Christoffer Strömblad som jobbar på polisen med att försvara system av nationellt intresse. Han driver också en egen populär blogg, håller föredrag och arbetar brett och djupt med IT-säkerhet.

Samtalet handlar om polisens roll i...


Mar 1, 2020

Att myndigheter tillåts installera trojaner i mobiltelefoner har blivit ett hett samtalsämne den senaste tiden eftersom Polisen och SÄPO har just fått detta godkänt från och med april 2020.

Men fenomenet är inget nytt utan har till exempel används av Tyska myndigheter med så kallad...