Preview Mode Links will not work in preview mode

Aug 30, 2020

I slutet av augusti 2018 twittrade  Jack Dorsey "Nazi Germany did nothing wrong". Hade twitters VD plötsligt blivit nazist?

I detta avsnitt pratar Mattias och Erik om den märkliga händelsen som kunde varit en hackerattack som gjort betydligt större skada.

Diskussionen kommer in på SIM swap och hur det går till och...


Aug 23, 2020

IT-säkerhetsområdet spänner över ett stort område och vi måste förstå vår historia för att kunna begripa vår framtid. Denna vecka har vi Fredrik Eriksson på Försvarshögskolan med oss som hjälper till att rita en tidslinje från andra världskrigets slut rakt in i framtiden. Förstå att påverkan av val...


Aug 16, 2020

Att hacka en dator i filmens värld är enkelt: skriv "override" och tryck enter. Detta är det hemliga tricket som riktiga hackare försöker hålla borta från allmänheten. Vi erkänner, det är exakt så man gör .. även i verkligheten. Men... schh... säg inget, för då får vi lämna tillbaka på gilleskort......


Aug 3, 2020

Det är nu dags att avsluta vår miniserie i tre delar och ta allt vi har lärt oss och avsluta med att "bygga en SOC (Security Operations Center)" för att kunna upptäcka och spåra hot. Dessutom tar vi upp hur hösten kommer se ut på IT-säkerhetspodden.

Detta avsnitt finns som video med presentation här: