Preview Mode Links will not work in preview mode

Nov 28, 2021

För tredje gången i IT-säkerhetspodden bjuds framtidsforskaren Anders Sandberg i för att fundera kring framtidsteknik och moralen kring dessa.

Anders Sandberg forskar vid Oxford och Institutet för framtidsstudier med saker som kognitions-förbättring, framtida tekniker för storskaliga hjärnsimuleringar, globala...


Nov 21, 2021

Att upphandla IT-säkerhet är någonting väldigt komplext. Förutom det tekniska och juridiska så är det viktigt att känna till vilken förmåga organisationen har kring det upphandlade systemet. Dessutom ska man ha trender i åtanke och förstå var branschen är på väg in de kommande 3-4 åren.

Så därför tar...


Nov 14, 2021

Sommaren 2021 fick nästan alla svenskar uppleva hur det kändes att drabbas av en IT-attack. Ransomware-attacken som låste ner Coops alla kassadatorer undgick nog ingen.

Mattias Jadesköld och Erik Zalitis går igenom händelseförloppet som gick från stängda Coop-butiker till Joe Bidens jakt...


Nov 7, 2021

Begreppet Metaverse myntades för första gången 1992 i Neil Stephensons science fiction roman ”Snow crash”.

Nu, sisådär 30 år senare, är Metaverse hetare är någonsin. Hundratals miljoner spelare i t.ex. Roblox och Zepeto och vem har inte missat att Facebook nyligen bytt namn till Meta platform?

Vad är hela...