Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 31, 2021

Mattias och Erik sitter tillsammans med den ständigt aktuella och inspirerande föreläsaren och författaren Maria Dufva.

Maria är kriminologen som arbetet flera år med utsatta barn och då i synnerhet med barn som utsatts för brott på nätet. Hennes drivkraft bottnar i att få föräldrar att förstå barnets...


Oct 24, 2021

Det är som taget ur en Hollywood-film, skärmarna visar en röd skärm med en text om att hackarna har ditt data. Någon skriker från datorhallen att de tappat kontrollen över brandväggen. Men detta är verkligheten och nu finns det två vägar detta äventyr kan fortsätta gå: en kamp för överlevnad för ditt...


Oct 16, 2021

I Sioux Falls, South Dakota, hålls säkerhetskonferensen "Cyber Symposium" i tre dagar. Tillsammans med cybersäkerhetsexperter som flugit in från hela USA ska de analysera den trafik som gått mellan Kina och röstningsmaskinerna.

 

Mike "My pillow Guy" Lindell, som håller eventet, är så bombsäker på att Kina...


Oct 10, 2021

Den senaste tiden har internets infrastruktur drabbats allvarligt. I april skruvade några oaktsamma tekniker i ryska Rostelecom så att en stor mängd av internets trafik gick igenom Ryssland. en så kallad BGP hijack var ett faktum!

Utöver detta har Mattias Jadesköld och Erik Zalitis Facebook-haveriet färskt i...


Oct 3, 2021

Mattias och Erik tittar på några gamla och säkra tekniker som fortfarande är väldigt vanliga.

Varför har finns till exempel FTP kvar, websidor med TLS 1.0, NTLM och lösenord lagrade i klartext. Det och en hel del annat handlar dagens avsnitt av IT-säkerhetspodden om. 

Utöver detta kommer duon in på osäkert...