Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 29, 2023

Under en FOKUS-kväll i oktober hos SIG Security stod PCI DSS v.4.0 på agendan. Det var Karl-Henrik Prast-Nielsen som delade med sig av sina insikter. Karl-Henrik arbetar till vardags som PCI Officer på Swedbank och är med mig idag för att bringa klarhet kring denna betalningsstandard. 

 

Erik Zalitis tar sig...


Oct 22, 2023

Enligt en färsk rapport är Sverige sämst i Norden på cybersäkerhet. Vad betyder det? Mattias Jadesköld och Erik Zalitis reder ut.

Och för att förstå rapporten, och Sverige i synnerhet, behöver några andra infallsvinklar belysas. Det första är kompetensbristen och den tredje intresset.

Har vi verkligen...


Oct 15, 2023

Under en FOKUS-kväll i september hos SIG Security stod AI och Machine learning på agendan. Måns Sandsjö, Security Technical Specialist och Stefan Palm, Solution Architect båda från IBM hade ordet.
 

Det var dels fokus på nuläges och dagens funktionalitet, dels framtiden. Vilka möjligheter och risker innebär...


Oct 8, 2023

Internetföretaget Yandex beskrivs ofta som "ett Ryskt Google" och så även i titeln till detta poddavsnitt. 

I dagens avsnitt går Mattias Jadesköld och Erik Zalitis igenom företagets historia och hur det utvecklats. Teknisk, cybersäkerhetsmässigt och politiskt. Och svaret är ju som vanligt varken svart eller...


Oct 1, 2023

I detta avsnitt tar sig Mattias Jadesköld och Erik Zalitis en närmare till på e-postens historia. Det första mejlet skickades för över 50 år sedan. SMTP-protokollet är inte särskilt säkert kan duon konstatera. Men är det skäl nog att ersätta med någonting annat? Och i så fall vad?

Ja, trots sina...