Preview Mode Links will not work in preview mode

May 26, 2023

I veckans avsnitt av IT-säkerhetspodden diskuteras de främsta orsakerna bakom dataläckor och händelser där bristande IT-säkerhet lett till omfattande konsekvenser för företag och organisationer. Dessutom analyseras tre olika stora dataläckor som de senaste åren skett i Sverige och Finland.


May 14, 2023

För ganska exakt 5 år sedan, en FOKUS-kväll på SIG Security 13 februari 2018, berättade Jan Olsson från Polisen och Johan Henrikson, Freja E-id, om utmaningar och möjligheter med identifiering digitalt. Hur långt har vi kommit på 5 år?

 

Idag gästar duon IT-säkerhetspodden, som är ett samarbete med...


May 7, 2023

Google har på senaste tid fört ett krig mot cyberkriminella. För ett år sedan kräckte de ett botnät med miljontals infekterade datorer och nu senast var det ett krafttag mot personerna bakom den skadliga koden Cryptbot.

Det är just händelsen kring Cryptbot som detta avsnitt tar sig en början. Google har...


May 2, 2023

När Unga forskare startade satsningen Cybersecurity Academy för tre år sedan var det för att väcka intresset för kring cybersäkerhet. Och då inte för vuxna människor utan för mellanstadieelever och upp till gymnasiet. Målet var att nå ut till 9000 elever. Men idag, just tre år senare, har man nått ut...