Preview Mode Links will not work in preview mode

Feb 25, 2024

Mattias och Erik tar sig en titt på federationens resa som startar i 2000-talets början. Då, med Microsoft och "den våta drömmen" om Passports och deras önskan om hur de ville att alla skulle logga in.

Men de andra teknikjättarna ville annat och skapade en ny standard.

Avsnittet handlar om Oauth2, SAML och OpenID...


Feb 18, 2024

Detta avsnitt är en inspelning från "livepodden", eller säkerhetseventet som Dataföreningen kompetens höll tillsammans med Mattias Jadesköld och Erik Zalitis.

Så, med utgångspunkten "vad var det ÖB sa?", och då refererar till Micael Bydéns tal till nationen i januari 2024, börjar en diskussion. Med finns...


Feb 11, 2024

I detta avsnitt berättar Mattias jadesköld och Erik Zalitis om Ada Lovelace som anses vara världens första datorprogrammerare. Men vad var det hon gjorde eller snarare vilket avtryck gjorde hon?

Duon kommer in på hur man ska tänka säkert kring programmering och några vanliga falluckor. 

Och boka din plats till...


Feb 4, 2024

I mars 2019 attackerades en av världens största aluminiumtillverkade - Norsk Hydro.

Ett ganska primitivt ransomware, kan Erik Zalitis kostatera men det intressanta är vilken effekt atttacken verkar ha gjort på tillverkningsindustrin. För ett tydligt mönster visas i olika threat intelligence rapporter.

Varför är...


Feb 1, 2024

Den 15e februari kl. 17:00 i Stockholm bjuder vi in till en livepodd. Det blir något att äta, snacks och dryck och mingel.

Så kan man lyssna på Mattias Jadesköld och Erik Zalitis tankar om vad som hänt sedan de poddat i över fem år. Dessutom intressanta gäster från Omegapoint som diskuterar strategisk...