Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 19, 2021

Sommaren 2021 började oroande nyheter dyka upp från olika tekniktillverkare, industrier och biltillverkare. Anledningen tycktes vara en liten teknisk komponent - halvledaren.

Orsaken till krisen tar detta avsnitt till Sydostasien, global säkerhetspolitik och uteblivna tyfoner.

Mattias Jadesköld och Erik Zalitis...


Dec 12, 2021

Att hitta spännande och bra projekt på Github är lätt, men att förstå om projektet är säkert, aktivt och jämförbart med andra projekt är betydligt svårare.

Det vet Emil Wåreus och hans kollegor på Debricked. Därför har de skapat produkten Open Source Select (prova här) som med hjälp av algoritmer...


Nov 28, 2021

För tredje gången i IT-säkerhetspodden bjuds framtidsforskaren Anders Sandberg i för att fundera kring framtidsteknik och moralen kring dessa.

Anders Sandberg forskar vid Oxford och Institutet för framtidsstudier med saker som kognitions-förbättring, framtida tekniker för storskaliga hjärnsimuleringar, globala...


Nov 21, 2021

Att upphandla IT-säkerhet är någonting väldigt komplext. Förutom det tekniska och juridiska så är det viktigt att känna till vilken förmåga organisationen har kring det upphandlade systemet. Dessutom ska man ha trender i åtanke och förstå var branschen är på väg in de kommande 3-4 åren.

Så därför tar...


Nov 14, 2021

Sommaren 2021 fick nästan alla svenskar uppleva hur det kändes att drabbas av en IT-attack. Ransomware-attacken som låste ner Coops alla kassadatorer undgick nog ingen.

Mattias Jadesköld och Erik Zalitis går igenom händelseförloppet som gick från stängda Coop-butiker till Joe Bidens jakt...